Au fost oficializate normele metodologice de aplicare a Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii prin ordinul nr. 2.155/20.917/2022.

Începând cu 1 ianuarie 2023 se acordă sprijin financiar pentru maximum 10.000 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul României, a procedurilor medicale de specialitate recomandate, în condiţiile legii. Pentru anul 2022 se acordă sprijin financiar pentru un număr de maximum 2.500 de beneficiari ai Programului, începând cu data de 1 octombrie 2022.

Acordarea sprijinului financiar se realizează în baza criteriului „primul venit – primul servit”, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Beneficiarii Programului sunt cuplurile şi persoanele singure care au recomandare din partea unui medic specialist să urmeze proceduri medicale de specialitate care să aibă ca rezultat creşterea natalităţii.

De asemenea, beneficiarii Programului trebuie să fie cetăţeni români şi procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie să se desfăşoare într-o unitate sanitară sau farmaceutică de pe teritoriul României, autorizată să desfăşoare activităţi de acest tip. Vârsta femeii beneficiare trebuie să fie între 20 şi 45 de ani.

Cuplurile şi persoanele singure din România care au indicaţie în vederea efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate primesc un sprijin financiar în valoare de maximum 15.000 de lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare creşterii natalităţii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here