Medicii de familie care s-au implicat în anumite măsuri de combatere a pandemiei COVID-19 vor putea obține microgranturi de câte 2.000 de euro, în ediția 2021 a Măsurii 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru IMM-uri. 

Potrivit Procedurii de implementare a Măsurii 1 sunt invitați să aplice la Măsura 1 și medicii care sunt organizați ca persoană fizică autorizată (PFA) sau cabinet medical individual (CMI) și care s-au implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Medicii de familie își pot semna și ștampila singuri, cu propriul CMI, Adeverința PFA/CMI implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, document prevăzut la Anexa 3 a Procedurii de implementare a Măsurii 1.

PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza O.U.G. nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020.

Dovada implicării în activitățile legate de COVID-19, dar și pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unei adeverințe-formular și încărcarea acesteia în aplicația de înscriere, emisă de unitatea sanitară unde a prestat serviciul beneficiarul/direcția de sănătate publică județeană, după caz (Anexa nr. 3)”, scrie în textul procedurii. 

Redăm mai jos conținutul unei adrese trimise de MEAT la Colegiul Medicilor, preluat de pe StartupCafe.ro.

“Dorim să informăm toți medicii din România despre măsura de sprijin gestionată de către Ministerul Economiei care oferă ajutor nerambursabil tuturor medicilor care au fost implicați în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020.

Fata de sesiunea anterioara, medicii de familie implicati transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 se pot înscrie și pot completa și transmite Anexa 3 la procedura programului pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil.

În perioada 18.10.2021-25.10.2021 este activă preînscrierea pentru sesiunea a doua aferente Măsurii 1 – Microgranturi. Invităm noii aplicanți eligibili, respectiv Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale, Profesii Liberale, dar și pe cei din restul de categorii eligibile care nu au cont, să înregistreze cu semnătură electronică datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datelor IMM/PFA/ONG/CMI/II/IF/profesie liberală, date cu care se vor înscrie începând cu data de 25 octombrie 2021, ora 10.00, în cadrul sesiunii a doua aferente măsurii de Finanțare “Microgranturi”.

Precizăm că aplicanții care sunt deja înscriși în platforma informatică  vor putea utiliza aceste conturi în noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna și reîncarca declarațiile și documentele actualizate.

Documentația măsurii publicată în Monitorul Oficial nr. 989 din data de 15.10.2021 se afla pe site-ul institutiei la adresa http://www.economie.gov.ro/anunt-privind-procedura-de-implementare-a-sesiunii-a-2-a-pentru-masura-1-microgranturi Linkul de preînscriere este activ la adresa https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, iar numărul de call center disponibil pentru suport și asistență tehnică este 0219059”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here