Guvernul a aprobat Hotărârea privind acordarea unor ajutoare de urgență care însumează 1,328 milioane lei, pentru a sprijini 336 familii și persoane singure, aflate în dificultate din cauza incendiilor, exploziilor, problemelor grave de sănătate sau riscului de excluziune socială.

  • Câte 300 de lei pentru 60 de familii și persoane singure aflate în situații critice din cauza incendiilor și exploziilor, în județele Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Din această sumă totală,000 de lei vor fi alocați ca ajutor de urgență unui proprietar al unei case afectate de explozia din vara trecută din Crevedia, județul Dâmbovița, care nu a primit până acum sprijin deoarece a fost plecat în străinătate;
  • Câte 600 de lei pentru 276 de familii și persoane singure care se confruntă cu probleme speciale din cauza stării de sănătate sau altor cauze ce pot duce la creșterea riscului de excluziune socială, în județele Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Fondurile necesare pentru plata acestor ajutoare de urgență vor fi acoperite din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Vezi aici Hotărârea 497/2024 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă

Vez aici alte articole despre ajutoare de urgență

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here