Ministerul Economiei a scos în dezbatere publică Programul naţional multianual de microindustrializare în valoare de 60.890.000 lei, pentru cel puţin 244 de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii.

Fiecare ajutor financiar acordat poate ajunge până la 55.000 de euro (250.000 lei), dar nu poate depăşi 90% din valoarea investiţiei pe care antreprenorul trebuie să o efectueze cu această sumă. Practic, ministerul Economiei dublează, astfel, ajutorul de minimis, care ajungea, în forma veche, la maxim 120.000 de lei.

Firmele care pot cere aceste sume sunt IMM-urile  cu cel mult 249 de angajaţi şi cifra de afaceri de maxim 50 milioane euro/an din industria alimentară, producţia textilă, prelucrarea lemnului, industria construcţiilor metalice, fabricarea calculatoarelor, fabricarea maşinilor şi utilajelor, dar şi altele. Firmele pot investi banii primiţi de la stat în mijloacele de producţie.

Proiectul prevede că programul naţional va fi demarat  doar după ce se vor primi observaţiile Consiliului Concurenţei.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here