16 August, 2017

Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 25 februarie – 1 martie

În cadrul acestei săptămâni, respectiv 25 februarie – 1 martie 2013, eurodeputaţii vor dezbate în şedinţele Parlamentului European, ca principale aspecte, problemele referitoare la directiva tutunului, participarea sectorului aviatic la sistemul de comercializare a cotelor de emisii, scandalul legat de frauda alimentară cu carne de cal și planul Letoniei de adoptare a monedei unice europene.

* Astfel, referitor la directiva tutunului se va avea în vedere introducerea mai multor avertismente pe pachet și interzicerea aromelor precum mentolul. Astăzi, 25 februarie, deputaţii europeni discută aceste chestiuni cu Tonio Borg, comisar pentru sănătate, ministrul sănătății irlandez, James Reilly, și reprezentanți ai lumii afacerilor și societății civile.

* În urma unor reacții internaționale negative, comisia pentru mediu votează asupra unei propuneri de excludere a aviației din sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii. Se speră că Organizația Internațională a Aviației Civile va propune un acord global pentru acest sector anul acesta.

* Letonia intenționează să adopte moneda euro la 1 ianuarie 2014. Ministrul de finanțe leton, Andris Vilks, și guvernatorul Băncii Centrale, Ilmārs Rimšēvičs, vor dezbate situația din țară mâine, 26 februarie, cu deputaţii europeni de la comisia pentru afaceri economice.

* Reforma sectorului bancar UE va fi dezbătută tot marți în comisia pentru afaceri economice, în timp ce Parlamentul European pregătește un raport privind recomandările grupului de experți la nivel înalt Liikanen.

* Acordul privind cadrul financiar multianual ajunge la Parlamentul European. Joi, 28 februarie, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va discuta bugetul UE pe termen lung cu premierul irlandez Enda Kenny și președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso. Luni, domnul Schulz se întâlnește cu ministrul de finanțe german, Wolfgang Schäuble.

* Deputaţii europeni vor discuta joi cu comisarul Borg felul în care carnea de cal poate fi ținută departe de farfuriile noastre. Marți vor fi abordate testele ADN în cadrul unui seminar privind legislația în domeniul diagnosticării medicale. Joi, comisia pentru comerț internațional va discuta cu ambasadori din Vietnam, Malaezia și Singapore relațiile dintre UE și țările ASEAN. Miercuri, fanii Parlamentului European pe Facebook vor putea participa la un chat despre drepturile pasagerilor cu președintele comisiei pentru transport, Brian Simpson.

Sursa: PE

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu