25 Februarie, 2018

Agenda Parlamentului European în săptămâna 3-9 iunie: ce se va dezbate şi ce evenimente sunt?

Pe agenda acestei săptămâni a Parlamentului European se numără audierea comisarului desemnat pentru protecţia consumatorilor şi dezbaterea unei propuneri legislative privind hacking-ul.

Agenda Parlamentului European:

• Eurodeputaţii îl vor audia pe Neven Mimica. Croatul este propus pentru poziţia de comisar european responsabil cu protecţia consumatorilor. (marţi, 4 iunie)

• Comisia pentru libertăţi civile va vota o propunere legislativă care vizează transformarea în infracţiune la nivelul întregii Uniuni a hacking-ului de sisteme IT şi a distribuţiei de programe de hacking. (joi, 6 iunie)

• Pentru jurnalişti, va fi organizat un seminar despre Primăvara Arabă (Arab Spring). Printre cei care vor vorbi la eveniment se numără oficiali europeni, eurodeputaţi şi reprezentanţi ai presei. (marţi-joi, 4-6 iunie)

• Grupurile politice se vor pregăti pentru sesiunea plenară din Strasbourg (din 10-13 iunie), care va include votări pentru azil, controlul graniţelor, numirea unui comisar croat, un fond pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, cerinţele de lapte pentru copii şi alimente pentru scopuri medicale, divulgarea de către industriile extractive a aranjamentelor pe care le au cu guvernele.

Agenda preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz:

• Va ţine un discurs la Forumul Multi-Parlamentar al Mării Baltice. (Schwerin, Germania, luni, 3 iunie)

• Se va întâlni cu ministrul de externe marocan, Saad-Eddine El Othmani. (joi, 6 iunie)

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu