Pe agenda acestei săptămâni a Parlamentului European se numără audierea comisarului desemnat pentru protecţia consumatorilor şi dezbaterea unei propuneri legislative privind hacking-ul.
Agenda Parlamentului European:
• Eurodeputaţii îl vor audia pe Neven Mimica. Croatul este propus pentru poziţia de comisar european responsabil cu protecţia consumatorilor. (marţi, 4 iunie)
• Comisia pentru libertăţi civile va vota o propunere legislativă care vizează transformarea în infracţiune la nivelul întregii Uniuni a hacking-ului de sisteme IT şi a distribuţiei de programe de hacking. (joi, 6 iunie)
• Pentru jurnalişti, va fi organizat un seminar despre Primăvara Arabă (Arab Spring). Printre cei care vor vorbi la eveniment se numără oficiali europeni, eurodeputaţi şi reprezentanţi ai presei. (marţi-joi, 4-6 iunie)
• Grupurile politice se vor pregăti pentru sesiunea plenară din Strasbourg (din 10-13 iunie), care va include votări pentru azil, controlul graniţelor, numirea unui comisar croat, un fond pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, cerinţele de lapte pentru copii şi alimente pentru scopuri medicale, divulgarea de către industriile extractive a aranjamentelor pe care le au cu guvernele.
Agenda preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz:
• Va ţine un discurs la Forumul Multi-Parlamentar al Mării Baltice. (Schwerin, Germania, luni, 3 iunie)
• Se va întâlni cu ministrul de externe marocan, Saad-Eddine El Othmani. (joi, 6 iunie)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here