17 Noiembrie, 2019

ACTUALIZARE. Admiterea în profesia de avocat: Consultă rezultatele finale ale examenului

ACTUALIZARE (24 sep). Examenul de admitere în profesia de avocat a avut loc în data de 15 septembrie, acesta fiind pentru obţinerea calităţii de avocat stagiar şi pentru obţinerea calităţii de avocat definitiv. Rezultatele au fost afişate de UNBR în 21 septembrie.

Comisia de soluţionare a contestaţiilor la punctaj a respins toate contestaţiile depuse de candidaţi. Prin urmare, rezultatele afişate în 21 septembrie sunt rezultatele finale ale concursului.

Dintre cei 4476 de candidaţi pentru obţinerea calităţii de avocat stagiar au fost admişi doar 429. Iar dintre cei 253 de candidaţi pentru obţinerea calităţii de avocat definitiv au fost admişi doar nouă.

Rezultatele finale sunt disponibile după cum urmează:

  • La nivel naţional:
  • stagiari – în ordine alfabetică (pdf) şi în ordinea mediilor (pdf);
  • definitivi – în ordine alfabetică (pdf) şi în ordinea mediilor (pdf);
Lista candidaţilor eliminaţi din examen este disponibilă aici (pdf).
__________

ŞTIREA INIŢIALĂ (13 sep). 
Listele finale cu candidaţii admişi în urma verificării dosarelor de înscriere în examenul de primire în profesia de avocat au fost publicate de Uniunea Naţională a Barourilor (UNBR).

Listele finale pot fi consultate în cadrul Hotărârii nr. 4/11.09.2014 (pdf) şi în cadrul Hotărârii nr. 5/12.09.2014 (pdf). Reţineţi că în cadrul Hotărârii nr. 5 s-au făcut rectificări la lista candidaţilor care pot susţine examenul.

(…) [D]in cauza comunicării cu întârziere de către barouri/centrele teritoriale INPPA către Comisia Naţională de Examen a dosarelor unor candidaţi, care sunt complete şi au fost depuse în termen, din eroare în acesta nu au fost cuprinşi candidaţii Flucuş Roxana-Iustina (Baroul Braşov), Ispas Sorin-Mihai (Baroul Braşov), Crâşmaruc Laura (Baroul Braşov), Resmeriţa Diana-Eliza (Baroul Vaslui), Buruiană Andreea (Baroul Vaslui), Bosoi Adina-Daniela (Baroul Vaslui), Murariu Alexandru-Edmond (Baroul Argeş), Iordache Alexandra (Baroul Argeş) şi Cotună Daniela (Baroul Bihor), se precizează într-un anunţ de pe site-ul UNBR-ului.

În total, există 4587 de candidaţi pentru obţinerea titlului de avocat stagiar şi 262 de candidaţi pentru obţinerea titlului de avocat definitiv.

Cererile de înscriere în examen au putut fi depuse în perioada 1-18 august.

Examenul va avea loc în data de 15 septembrie, în şapte oraşe diferite, astfel:

  • INPPA – structura centrală din Bucureşti: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46,  Sector 5) şi Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti (Şoseaua Panduri, nr. 90, sector 5);
  • INPPA – Centrul teritorial Braşov: Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania – Corpul T (Bd. Eroilor, nr. 25, Braşov);
  • INPPA – Centrul teritorial Cluj-Napoca: Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Drept (Str. Burebista, nr.2, Cluj-Napoca);
  • INPPA – Centrul teritorial Craiova (Str. Calea Bucureşti, nr. 107D, Craiova);
  • INPPA – Centrul teritorial Galaţi: Universitatea Danubius (Bd. Galaţi, nr. 3, Galaţi);
  • INPPA – Centrul teritorial Iaşi: Universitatea Petre Andrei (Str. Grigore Ghica Vodă, nr. 13, Iaşi);
  • INPPA – Centrul teritorial Timişoara: Facultatea de Drept a Universităţii de Vest (Bd. Eroilor, nr. 9A, Timişoara).
Repartizarea pe săli a candidaţilor este disponibilă aici.

MODIFICĂRI LA EXAMEN

Modalitatea de examinare a candidaţilor a fost modificată recent de UNBR, care a hotărât ca examenul de primire în profesia de avocat să aibă o probă unică. Până acum, examenul avea două probe.

Proba unică va consta într-un test grilă cu 100 de întrebări la următoarele materii:

• organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
• drept civil;
• drept procesual civil;
• drept penal;
• drept procesual penal.

Întrebările vor putea avea unul sau două răspunsuri corecte şi fiecare întrebare rezolvată corect va fi egală cu un punct. Vor fi declaraţi admişi cei care vor obţine cel puţin 70 de puncte – în condiţiile în care vor obţine şi punctajul minim pentru fiecare disciplină în parte.

Informaţiile despre modificări şi tematica pentru examen pot fi găsite în Hotărârea nr. 962/2014 (pdf).

Sursa: UNBR

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu