23 Octombrie, 2019

Achitarea taxei auto pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de 2007, suspendată până la 1 ianuarie 2013

Guvernul a decis suspendarea aplicării prevederilor privind achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007, incluse în Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, până la 1 ianuarie 2013.

Potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, modificarea legislaţiei privind taxa auto, decisă anul trecut, influenţează sute de mii de proprietari, fapt ce a determinat Guvernul să ia câteva decizii. Astfel, Executivul va suspenda aplicarea taxei auto până la data de 1 ianuarie 2013, pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de 2007.

De asemenea, Guvernul va menţine în vigoare reducerea cu 25% a taxei de poluare pentru proprietarii de autovehicule care înmatriculează din data de 13 ianuarie 2012 maşini în România.

În acelaşi timp, se va  returna diferenţa de taxă persoanelor care au plătit mai mult în anii trecuţi. Ministrul Mediului a explicat că persoanele care au plătit mai mult faţă de această reducere medie de taxa auto, îşi pot recupera diferenţa sumei plătite.

Totodată, actul normativ, adoptat ieri de Guvern, reglementează şi situaţia în care proprietarii au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, conform legii privind taxa auto. Persoanele care se află în această situaţie pot solicita restituirea taxei auto direcţiilor financiare locale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată ieri de Guvern va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Guvernul României

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu