Guvernul a decis suspendarea aplicării prevederilor privind achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007, incluse în Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, până la 1 ianuarie 2013.

Potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, modificarea legislaţiei privind taxa auto, decisă anul trecut, influenţează sute de mii de proprietari, fapt ce a determinat Guvernul să ia câteva decizii. Astfel, Executivul va suspenda aplicarea taxei auto până la data de 1 ianuarie 2013, pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de 2007.

De asemenea, Guvernul va menţine în vigoare reducerea cu 25% a taxei de poluare pentru proprietarii de autovehicule care înmatriculează din data de 13 ianuarie 2012 maşini în România.

În acelaşi timp, se va  returna diferenţa de taxă persoanelor care au plătit mai mult în anii trecuţi. Ministrul Mediului a explicat că persoanele care au plătit mai mult faţă de această reducere medie de taxa auto, îşi pot recupera diferenţa sumei plătite.

Totodată, actul normativ, adoptat ieri de Guvern, reglementează şi situaţia în care proprietarii au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, conform legii privind taxa auto. Persoanele care se află în această situaţie pot solicita restituirea taxei auto direcţiilor financiare locale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată ieri de Guvern va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Guvernul României

5 COMENTARII

  • Bună ziua,

   În legătură cu întrebarea dumneavoastră, pentru a afla un răspuns, puteţi intra pe forumul nostru, LegeStart.ro, unde persoanele avizate pot răspunde la întrebare. Adresa forumului este aceasta: https://legestart.ro/forum.htm. Pentru a adresa o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont.

   O zi bună!

   Echipa LegeStart

 1. buna ziua am cumparat o masina pe 29 12 2011 si am vrut sa o inmatriculez pe 30 01 2012.
  pe linga toate actele mi sa cerut sa fac dovada ca propretarul anterior a achitat taxa de poluare si nu a dat statul in judecata pentru recuperarea ei (masina fiind inmatriculata in 20 09 2011)
  e posibil sa fie legal asa ceva din moment ce taxa a fost platita
  in momentul cind am cumparat masina nu se cerea asa ceva
  ce trebuie sa fac sa inmatriculez masina fara sa platesc o alta taxa?

  • Bună ziua,

   Răspunsul la întrebarea dumneavoastră poate fi găsit pe forumul nostru, LegeStart.ro, unde persoane care au întâmpinat probleme asemănătoare cu ale dumneavoastră vă pot ajuta.

   Forumul se găseşte la adresa: https://legestart.ro/forum.htm Pentru a intra pe forum, trebuie să vă creaţi un cont.

   O zi bună,

   Echipa LegeStart.ro

 2. Eu nu mai inteleg nimic, spun ca s-a suspendat taxa de poluare pana la 1 ian. 2013 la auto inmatriculate inainte de 2007 la care oricum nu se platea nimic pana la accea data , si cele aduse din UE platesc in continuare taxa ca si pana acum fara sa faca o modificare in bine la calculul taxai de poluare?de fapt ce au schimbat?..Guvernul nostru ne uimeste (prosteste) de fiecare data cand intervine la schimbarea legii cu privire la taxa pe poluare ca ar fi mai buna decat ceea precedenta..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here