Legea nr. 208/2020 privind modificarea și completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 23 septembrie 2020 şi intră în vigoare de la 26 septembrie 2020.

Noua lege aduce modificări legii nr. 26/1990 privind registrul comerțului. Potrivit actului normativ, în absența comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale, semnătura acestuia poate fi înlocuită prin prezentarea la registrul comerțului, de către avocat, a împuternicirii avocațiale care conține semnătura clientului, respectiv a comerciantului persoană fizică sau a reprezentantului asociației familiale.

Semnătura persoanei fizice trebuie dată personal în fața avocatului și va fi folosită în întreaga activitate a comerciantului persoană fizică, respectiv a reprezentantului asociației familiale.

De asemenea sunt aduse modificări la articolul 10 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă. Astfel, certificatele de stare civilă se pot elibera și altor persoane împuternicite prin procură specială, precum și avocaților împuterniciți de către titulari sau de către reprezentanții legali ai acestora, în baza împuternicirii avocațiale.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here