Guvernul a aprobat recent Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 166/2022, care vizează unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile în vederea compensării prețului la energie, finanțat parțial din fonduri externe nerambursabile.

Acest act normativ extinde până la data de 31 decembrie 2024 termenul de implementare a sprijinului destinat persoanelor vulnerabile pentru compensarea costurilor achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică în imobilele de tip condominiu. Aceste imobile pot fi racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau pot dispune de o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

Inițial, termenul pentru acordarea acestui ajutor fusese stabilit pentru luna aprilie, dar a fost amânat până pe 31 august 2024. Noua prelungire până la sfârșitul anului 2024 permite mai mult timp pentru implementarea completă a măsurilor de sprijin.

De asemenea, prin această ordonanță, se clarifică instituțiile responsabile și modul de implementare a sprijinului. Conform noilor reglementări, unitatea de implementare a sprijinului va fi structura de specialitate din cadrul Ministerului Energiei, care se va ocupa de compensarea costurilor asociate cu achiziția și montarea sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

Finanțarea pentru acest sprijin provine din Fondul pentru Modernizare, asigurând astfel resursele necesare pentru a ajuta persoanele vulnerabile să gestioneze mai eficient costurile cu energia termică.

Vezi aici OUG nr. 68/2024

Vezi aici OUG nr. 166/2022

Vez aici alte articole despre persoane vulnerabile

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here