Programele de transport public judeţean care aveau termenul de valabilitate până la data de 30 aprilie au fost prelungite până la finalul anului 2013 printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
Ordonanţa de urgenţă nr. 30/2013 pentru prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programelor de transport public judeţean a fost publicată în numărul 227 al Monitorului Oficial din 19 aprilie 2013.
Totodată, în act este precizat că aceeaşi valabilitate (31 decembrie 2013) o va avea şi programul de transport în baza căruia sunt realizate serviciile regulate de transport de persoane între Capitală şi localităţile judeţului Ilfov.
Licenţele de traseu ale operatorilor de transport vizaţi de această ordonanţă de urgenţă vor fi prelungite de către emitent (cu plata tarifului aferent). Autoritatea Rutieră Română (emitentul) va stabili, de asemenea, procedura şi modalitatea de prelungire a valabilităţii licenţelor.
Motivele emiterii ordonanţei de urgenţă:

• asigurarea continuităţii serviciului de transport public;
• evitarea practicilor ilicite;
• evitarea practicilor care au consecinţe negative asupra siguranţei şi calităţii vieţii populaţiei, calităţii serviciilor oferite de operatori şi transportatori;
• necesitatea protejării mediului concurenţial;
• evitarea impactului negativ asupra bugetului de stat, prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor.

OUG nr. 30/2013 va putea fi consultată în curând pe Lege5.ro – noul soft legislativ realizat de Indaco Systems. Momentan, actul este disponibil pe LegeStart.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here