Guvernul a aprobat Planul Național pentru Dezvoltarea Educației Adulților pentru perioada 2024 – 2030, cu accent pe diverse forme de învățare, inclusiv cea formală, non-formală și informală, pentru a sprijini angajarea, dezvoltarea personală și profesională, și dobândirea de competențe.

Un obiectiv major pentru 2030 este de a atinge o rată de participare a adulților (25-64 ani) în învățarea pe tot parcursul vieții de 17,4%, triplând astfel nivelul înregistrat în 2022, care a fost de 5,4%.

Educația continuă este disponibilă pentru oricine dorește să dobândească sau să-și îmbunătățească  abilitățile, competențele, cunoștințele și aptitudinile, pentru dezvoltarea personală și profesională, în cadrul unor instituții de educație formală sau non-formală.

Ministerul Educației va colabora strâns cu diverse instituții și organizații pentru implementarea strategiei, inclusiv autorități publice centrale și locale, organizații neguvernamentale, mass-media și sectorul privat. De exemplu, ministerul Educației va coopera cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru a susține obiectivele complementare ale acestuia din urmă.

Ministerul Educației va furniza date și informații, pentru monitorizarea și evaluarea progresului strategiei, asigurând transparență și colaborând în mod constant cu alte instituții implicate, pentru a scoate în evidență impactul acțiunilor întreprinse în implementarea strategiei.

Strategia națională privind educația continuă a adulților 2024-2030 implică activități ce vor fi finanțate conform prevederilor legale și în limitele strategiei fiscal-bugetare în vigoare.

Vezi aici Proiectul SNECA 

Vezi aici alte articole despre dezvoltarea educației adulților

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here