20 Februarie, 2020

A fost aprobat un nou împrumut pentru plata facturilor beneficiarilor de fonduri europene

Autorităţile de Management ale programelor operaţionale vor beneficia de un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a avea resursele necesare plăţii facturilor către beneficiarii fondurilor europene, anunţă Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Guvernul României a aprobat astăzi un împrumut în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, care va asigura resursele necesare pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari. Alocarea de noi fonduri demonstrează angajamentul ferm al Guvernului de a susţine în continuare implementarea proiectelor finanţate din fondurile UE. În acelaşi timp, noul împrumut sprijină majorarea ratei de absorbţie deoarece banii achitaţi beneficiarilor vor fi rambursaţi României de către Comisia Europeană după ce vor fi transmise documentele necesare, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit informaţiilor MFE-ului, de fonduri vor beneficia cei care au contractat finanţări prin intermediul următoarelor programe:

- Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane;
- Programul Operaţional Sectorial Mediu;
- Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice;
- Programul Operaţional Regional;
- Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Sursa: MFE

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu