Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” pentru anul 2024. În cadrul Programului social național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității, va fi oferit sprijin financiar pentru maximum 10.000 de beneficiari, în ceea ce privește achiziționarea de medicamente și efectuarea procedurilor medicale de specialitate necesare, pe teritoriul României.

Ajutorul financiar va fi acordat sub forma a două vouchere pe suport hârtie, în valoare totală de 15.000 de lei. Un voucher de 5.000 de lei va fi utilizat pentru cumpărarea medicamentelor necesare, iar celălalt, în valoare de 10.000 de lei, va acoperi costurile procedurilor medicale recomandate.

Sprijinul financiar se va distribui în funcție de ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și eligibile. Documentele necesare vor fi transmise electronic, printr-o platformă digitală special creată pentru acest program. De asemenea, beneficiarii trebuie să declare pe proprie răspundere că nu au primit sprijin financiar printr-un alt program cu același scop în anul 2024.

În plus, cel puțin unul dintre membrii cuplului infertil, fie că sunt căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Programul a avut un impact pozitiv, crescând conștientizarea importanței natalității și evidențiind provocările cu care se confruntă familiile și persoanele care doresc să aibă un copil.

Vezi aici alte acte relevante despre creșterea natalității

Vez aici alte articole despre creșterea natalității

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here