Administraţia prezidenţială a anunţat semnarea de către Preşedintele Klaus Iohannis a decretului privind promulgarea Legii pentru completarea art. 9 din Legea apelor nr. 107/1996. Aceasta prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru următoarele 6 luni după încheierea stării de urgenţă. 

Legea mai prevede ca „Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile şi lacurile de acumulare cu folosinţă energetică pot fi utilizate pentru irigaţii, fără plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor, pe perioada stării de urgentă instituite pe teritoriul României prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, precum şi pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia.

Pe aceeaşi perioadă, pentru obţinerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiţii în infrastructura de irigaţii se vor elimina toate taxele, iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate”.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here