Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a anunţat astăzi, 21 mai, că peste 38.000 de asistenţi sociali vor primi câte 1.150 de lei pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile din partea Guvernului.

Este vorba de “un efort de 45 de milioane de lei. Spijinul se acordă o singură dată în sumă fixă”, a spus Marcel Boloș.

Conform declaraţiilor, vor mai  fi distribuite “pachete alimentare şi de igienă în valoare de 225 de milioane de europentru un număr de peste 1.200.000 de beneficiari. Dar şi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete” a mai declarat Marcel Bolos.

Pachetele de igienă corporală vor fi distribuite din 4 iunie, iar pachetele alimentare vor ajunge la cei vulnerabili începând cu 15 iunie. Vor primi aceste pachete cei care au venit minim garantat pentru acordarea ajutorului social.

Briefing de presă

Briefing de presă susținut de ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Oros, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern#VirgilPopescu #AdrianOros #MarcelBolos #NeluTataru #IonelDanca

Publicată de Guvernul României pe Joi, 21 mai 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here