Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat astăzi, 21 mai că urmează să fie prezentată ordonanţa de urgenţă care vizează un sistem de garantare în cazul companiilor mari, referindu-se şi la un plafon maxim de opt miliarde de lei, în această schemă.

“Astăzi vom prezenta în primă citire schema, în şedinţă de Guvern, şi la şedinţa următoare va trebui să o şi aprobăm.  Ce am discutat: un plafon maxim de opt miliarde de lei, în această schemă. Se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi sistemul va fi de garantare până la 80% din credite, tot pe perioadă de şase ani, dar cu subvenţia dobânzii nu mai mult de 50%. A fost notificată Comisia Europeană, prin Consiliul Concurenţei, şi detaliile schemei le vom negocia, le vom face exact cu Comisia Europeană, aşa cum am făcut şi la IMM Invest”, a precizat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, referitor la acest subiect, că va fi adoptat un act normativ după modelul IMM Invest, care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii şi pentru companiile mari care nu pot să acceseze IMM Invest, companii mijlocii, companii mari.

Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern

21 mai – Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 21 mai 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here