Președintele Klaus Iohannis Şeful statului a avut astăzi, 19 mai,  două şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19. În urma discuţiilor şeful statului a anunţat printre altele că principalele priorități în perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor și relansarea economică.

“România are nevoie de resetare și reconstructie. Această pandemie ne-a afectat pe toți. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi fost afectate într-o măsură mai mare sau mai mică. Am asistat la una dintre cele mai importante reforme – digitalizarea”, a spus şeful statului.

Preşedintele a solicitat autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează.

“În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară” a mai adăugat Klaus Iohannis

Şeful statului s-a referit de asemenea la formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană.

 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 19 mai 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here