OpANAF nr. 1029/2020 privind aprobarea formularului utilizat de intermediarii sau contribuabilii relevanţi, după caz, în vederea raportării informaţiilor cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportării a fost publicat în Monitorul oficial nr. 407 din 18.05.2020

 Setul de proceduri privind aranjamentele transfrontaliere și raportarea acestora cunoscut în limbajul de specialitate ca măsurile DAC6 au fost transpuse în România prin OUG nr. 5/2020.

La nivel de comunitate sunt aplicabile prevederile directivei nr. 822/2019 privind raportarea tranzacțiilor transfrontaliere ce implică scheme de optimizare fiscală.

Această directivă transpusă în legislația națională se adresează consultanților fiscali, avocaților, auditorilor, experților contabili și tuturor persoanelor ce participă la crearea unei tranzacții transfrontaliere de optimizare fiscală, obligația raportării tranzacției fiind după caz în seama acestor persoane sau în seama contribuabilului.

Potrivit OUG 5/2020 primele raportări se vor realiza până la data de 31 august 2020, pentru tranzacțiile transfrontaliere aferente perioadei 25 iunie 2018 şi 1 iulie 2020.

Actul normativ analizat astăzi stabilește că raportarea se va realiza prin utilizarea unui program informatic pus la dispoziția persoanelor interesate de către ANAF, iar actul normativ analizat astăzi reglementează modul de codificare a acestor raportări.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here