OUG nr. 67/2020 privind modificarea unor acte normative şi prelungirea unor termene publicată în Monitorul oficial nr. 382 din 12.05.2020 se adresează acelor operatori economici ce au realizat venituri și încasări în luna martie 2020 ce nu le-a permis obținerea certificatului de situație de urgență, iar ulterior, în luna aprilie situația economică a acestor operatori s-a deteriorat.

Sunt modificate următoarele prevederi:

  1. Articolul 3 din OUG nr. 33/2020 stabilește că se poate elibera certificatul pentru situații de urgență dacă suma încasărilor sau veniturilor din luna martie sau aprilie 2020 este mai mică cu cel puțin 25% față de media lunilor ianuarie și februarie din 2020.
  2. Când societățile solicită amânarea la plată a ratelor bancare, conform art. 6 din OUG nr. 37/2020 trebuie să prezinte certificatul pentru situații de urgență. Și în acest caz se va ține cont de veniturile și încasările lunii aprilie sau martie și se poate obține certificatul dacă suma încasărilor/veniturilor din luna aprilie sau martie este mai mică cu cel puțin 25% decât media lunilor ianuarie și februarie.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here