Ordin Ministrul Economiei nr. 1706/2020 privind modificarea Ordinului ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situaţii de urgenţă operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARSCoV-2 a fost publicat în Monitorul oficial nr. 385 din 13.05.2020

Actul normativ reglementează procedura efectivă de obținere a certificatului de situații de urgență ținând cont de veniturile și încasările lunii aprilie așa cum a fost reglementat prin OUG nr. 67/2020.

Astfel dacă încasările/veniturile din luna aprilie sau după caz martie sunt mai mici cu cel puțin 25% față de media lunilor ianuarie și februarie sau întrerupt total și parțial activitatea ca efect al deciziilor emise de autoritățile publice pot obține acest certificat de situații de urgență.

Foarte important: dacă acest certificat este utilizat pentru amânarea ratelor bancare astăzi este ultima zi în care poate fi obținut certificatul și se poate solicita amânarea ratelor bancare. A se vedea art. 3 alin. (1) din OUG nr. 37/2020 privind unele facilități pentru creditele acordate.

Dacă certificatul de situații de urgență este folosit de întreprinderile mici și mijlocii pentru aplicarea unei clauze de forță majoră, tot astăzi este ultima zi în care poate fi folosit acest certificat de situații de urgență. A se vedea art. X din OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here