Premierul Ludovic Orban a avut o declaraţie de presă la începutul şedinţei de guvern în care a anunţat că  azi se încheie starea de urgență și va fi declarată starea de alertă.

„Azi se încheie starea de urgență. Făcând o evaluarea, decizia instituirii stării de urgență de către președinte a fost extrem de benefică pentru România, ne-a oferit cadrul să putem să luptăm cu toate armele împotriva epidemiei, să să menținem la un nivel cât de poate de bun răspândirea acestui virus. Nu am avut nicio problemă în ceea ce privește sistemul public de sănătate”, a menţionat prim-ministrul.

De asemenea, conform declaraţiilor, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă şi va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor.

” Vor fi măsuri obligatorii și vor fi stabilite în baza Ordonanței 21 care reglementează starea de alertă.  Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face față provocării generate de epidemie”, a mai adăugat Premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul a solicitat tuturor miniștrilor să emitetă, împreună cu INSP și cu colaborarea Consiliului de suport tehnico-științific, toate ordinele privind normele ce trebuie respectate în toate activitățile, făcând referire la regulile privitoare la circulația cu transportul public, funcționarea spațiilor comerciale, a hotelurilor, frizeriilor,  și tuturor categoriilor de activități unde se ridică restricțiile.

„Împreună cu Ministerul de Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului pentru Situații de Urgență, să îmi asum conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, secondat de vicepreședinți, prin modificarea Ordonanței 21” a mai precizat prim-ministrul.

14 mai- Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern

14 mai- Declaraţii susținute de premierul Ludovic Orban și alți miniștri la începutul şedinţei de guvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 14 mai 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here