Ministerul Economiei anunță pe pagina de facebook că firmele afectate de criza COVID-19  vor putea solicita certificate de situații de urgență și în cazul în care constată o diminuare a încasărilor în luna aprilie. 

„Se lucrează la modificarea OMEEMA 791/2020 de eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență”, scrie în postarea de pe pagina instituţiei.

Conform legislaţiei în vigoare, firmele pot solicita certificate de situații de urgență doar dacă dovedesc că, în luna martie au avut încasări cu cel puțin 25% mai mici decât media lunilor ianuarie-februarie, dar ea va fi modificată și se va extinde și pentru luna aprilie.

„Ca mulți alți antreprenori și operatorii din domeniul transportului rutier de mărfuri s-au adresat Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în legătură cu posibilitatea solicitării CSU și în cazul diminuării încasărilor/veniturilor în luna aprilie. Receptiv la problemele mediului de afaceri, ministrul Virgil Popescu îi asigură pe operatorii economici că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a realizat draftul de Ordonanță de Urgență care va reglementa extinderea posibilității operatorilor economici de a solicita CSU și pentru cazul diminuării cu minimum 25% a încasărilor sau veniturilor în luna aprilie, raportat la media lunilor ianuarie – februarie 2020”, se mai arată în anunţul Ministerului Economiei.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here