Ionel Dancă a declarat la Digi 24 că şi corporaţiile sau holdingurile ar putea beneficia de facilităţi financiare asemănătoare Programului IMM Invest şi că Guvernul pregăteşte un proiect în acest sens.

„Noi vrem să extindem măsura programului IMM Invest pentru companiile mari şi avem o schemă similară în pregătire prin intermediul Eximbank de oferire a unor credite cu garanţii de stat şi în aceleaşi condiţii, cu dobânzi subvenţionate. Acest program este deja în elaborare la nivelul Guvernului şi la nivel de aprobare la nivelul Comitetului de garanţii al Eximbank” a afirmat Ionel Dancă.

Totodată, şeful Cancelariei prim-ministrului a precizat că a fost eliminat impozitul specific pentru industria HoReCa pentru perioada în care activitatea este suspendată în turism.

„Suntem în situaţia în care este nevoie de măsuri active pentru reluarea producţiei industriale în zona de mari de companii dar şi în zona de servicii. Prima noastră grijă a fost la debutul crizei să asigurăm măsurile necesare astfel încât companiile care îşi întrerup activitatea să poată beneficia de un ajutor pentru angajaţii pe care îi vor disponibiliza temporar în această perioadă şi am făcut acest lucru într-un timp foarte scurt” a declarat Ionel Dancă.

Conform declaraţiilor, reprezentanţii guvernului au în vedere scheme de investiţii şi în zona autorităţilor publice locale şi centrale şi pentru marile proiecte de infrastructură.    „Este un mare semn de întrebare ceea ce se va întâmpla în continuare, este o criză economică foarte atipică, Este pur şi simplu o pană de curent în economia mondială” a mai spus Dancă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here