Poliţia Capitalei a anunţat că anul acesta 1 Mai trebuie sărbătorit altfel şi trebuie evitate ieşirile la iarbă verde, grătarele şi petrecerile. Sancţiunile pentru nerespectarea Ordonanţelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

”Stimaţi cetăţeni, Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi dacă vom acţiona, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua  Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Recomandările Poliţiei Capitalei:

– Păstrăm distanţarea socială, evităm aglomeraţiile şi nu  transformăm aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa. Respectaţi orarul de deplasare şi aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră.

– Încă nu este posibil să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare şi atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.

– Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.

Conform sursei citate, accesul este restricţionat în pădurea Băneasa, dar şi în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică  şi Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradiţional se încing grătarele. Parcurile sunt şi rămân închise.

Poliţia Capitalei a mai atenţionat cetăţenii că nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de  persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie.

În ziua de 1 mai Poliţia Capitalei va acţiona cu efective mărite, fiind în stradă aproape 2.000 de poliţişti, alături de care vor acţiona jandarmi, poliţişti locali şi militari.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here