După declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, referitoare la continuarea studiilor acasă, şi Ministrul Educației a făcut precizări legate de învățarea asistată de tehnologie ca și până acum.

Aşadar, conform declaraţiilor Ministrului Educaţiei, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea online, până în data de 12 iunie, când, de altfel, de vor încheia cursurile anului școlar 2019- 2020.

Ministrul a mai precizat că, pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și ISJ vor oferi sprijin. Vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astel încât unele conținuturi prevăzute pentru această perioadă să fe abordate în anul școlar următor. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Totodată, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale – în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.

Şi studenţii vor învăţa de acasă. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea si data susținerii examenelor, care se vor desfăşura online.

Elevii din anii terminali pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza numai activitățile de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Evaluarea națională se va susține începând cu 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior.

Pentru examenele de certificat pentru învățământul profesional, profesional dual și post-liceal vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

Examenele de titularizare se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, iar ministerul va comunica modalitatea de susținere și calendarul.

La reluarea cursurilor vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, a mai declarat Ministrul Educaţiei şi Cercetării din România.

Declarație de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetări, Monica Cristina Anisie

Declarație de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Luni, 27 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here