În declaraţia de presă susţinută astăzi, 24 aprilie, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a referit la situații în care unii angajați trecuți în șomaj tehnic au fost, totuşi, chemați la muncă de angajatori.

Astfel de situații trebuie reclamate la Inspectoratul Teritorial de Muncă, a aunţat ministrul: „Îi încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze ITM și să sesizeze aceste situații”

Ministrul Muncii a mai subliniat că atunci când depui o cerere conform legii, cu suspendarea temporară a contractelor de muncă înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu sau nu i se dau sarcini în această perioadă.

De asemenea au fost anunţate autorităţile ITM să urmărească în ce măsură sunt sesizări din partea angajaților cărora li s-a cerut să desfășoare activități, deși sunt trecuți în șomaj tehnic.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here