Camera Deputaților a adoptat astăzi, 23 aprilie, proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale și pentru prelungirea mandatulului aleșilor locali până la finalul anului.

Potrivit proiectului, mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului, scrie Agerpres.

Din concluziile şedinţei reiese că data alegerilor locale să nu mai fie stabilită de Guvern, ci de Parlament. PNL a anunțat la finalul ședinței ca va contesta legea la CCR.

Modificarea legislativă a fost introdusă de PSD, UDMR, Pro România și ALDE. Actul normativ a fost adoptat cu 204 voturi ”pentru”, 105 de voturi ”împotrivă” și 7 abțineri.

Camera Deputaţilor este for decizional, proiectul fiind adoptat de Senat la data de 15 aprilie.

Publicată de Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here