Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, în această dimineață, la Digi24, că Guvernul va emite joi sau în cursul acestei săptămâni o ordonanță militară cu măsuri de sprijin pentru marii agenți economici. El a explicat că măsurile anunțate până acum prin trei ordonanțe militare se refereau la toate firmele, indiferent de mărimea lor.

Oros a făcut aceste declarații în contextul problemelor cu care se confruntă agriculturra, în special seceta care, spune ministrul, a afectat 3 milioane de hectare de teren în sud-estul României. Oros a ma spus că există și o problemă cu stocurile de carne de vită, de ouă, de carne de pasăre, de legume, pe care producătorii producătorii nu au cum să le valorifice.

“Nu există nici o problemă cu alimentele, noi de la începutul crizei am monitorizat stocurile de alimente, nu avem nici o problemă legată de alimentele de bază. Atunci când am considerat că exportul e foarte mare, am oprit pentru o perioadă, timp de o săptămână, după ce am ajuns la un acord cu marii traderi și fermieri am dat drumul la exporturi. În unele domenii există un surplus, stocuri de carne de vită, de ouă, de carne de pasăre, de legume, producătorii nu au cum să le valorifice“, a subliniat ministrul.

El a mai precizat că nu se cunoaște cu exactitate dimensiunea pagubelor. Dacă guvernul a luat în calcul, la primele trei ordonanțe, doar agenții economici, indiferent de domeniu, acum va lua măsuri de sprijin pentru marii agenți economici, pentru ca toate sectoarele din agricultură și industria alimentară să pornească.

Joi, la ora 17, Guvernul se reunește în ședință, pe ordinea de zi fiind mai multe proiecte de ordonanțe de urgenta privind măsuri în criza Covid-19.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here