Marcel Vela a anunţat în seara de miercuri, 15 aprilie că a avut avut o nouă discuție cu Preafericitul Patriarh al BOR.

Conform declaraţiilor, s-a ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri pentru sărbătorile pascale. Astfel, pentru a spori măsurile de prevenire a infecției, acordul Patriarhiei Române și MAI se modifică.

  • Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR și prevederilor din ordonanțele militare fără participarea oamenilor.
  • Pâinea binecuvântată va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntarii din Parohie, vineri și sâmbătă în intervalul 8.00 – 14.00 și în prima zi de Paște, la solicitarea credincioșilor.
  • Lumina va fi distribuită de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, începând cu ora 20.00. Aceştia vor avea asupra lor cartea de identitate şi vor purta o banderolă albă pe braț și un ecuson.
  • Credincioșii vor primi Lumina din fața ușii sau de la geam, fără a ieși din casă,  iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.

Briefing de presă susținut de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela #MarcelVela #PalatulVictoria

Briefing de presă susținut de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela#MarcelVela #PalatulVictoria

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here