Interdicția privind circulația într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.

Articolul 3 al Ordonanţei Militare 2 subliniază interzicerea circulaţiei într-un grup mai mare de 3 persoane. Astfel, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună

Ordonanţa Militară 4 vine cu modificări în acest sens. Atfel, artcicolul 12 prevede ca:

Art.12 – (1) După alineatul (2) al articolului 3 din Ordonanța militară nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.232 din 21 martie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins: „(3) Interdicția privind circulația persoanelor într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.”

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

7 COMENTARII

  1. As dori sa știu se aplica amendă dacă suntem 4 persoane în mașină personala. 2 persoane pe o adresa și încă 2 persoane pe alta adresa domiciliați în jud Cluj..

  2. Se poate sa circuli 5 persoane in masina daca te deplasezi intre domiciliu și locul de munca pe baza adeverințe eliberate de la locul de munca ?

  3. Se poate trece vama cu 4 persoane in masina 3 persoane dintro familie si una din alta familie cu contract de munca toti lucrind la aceeasi firma.multumesc

  4. As dori sa știu : in perioada starii de alerta se aplica amendă dacă suntem 4 persoane în mașină personala. 2 persoane pe o adresa și încă 2 persoane pe alta adresa si ne deplasam inafara localitatii pentru motive prevazute la punctul 8 din declaratia pe propria raspundere valabila pe perioada starii de alerta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here