Arborarea altor drapele în afara celor aprobate de lege, de către instituțiile de stat va fi sancționată cu amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, conform unui proiect de modificare a legii inițiat la Senat.

Actul normative completează Legea nr. 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii.

Inițiatorii proiectului susțin că actualele reglementări se referă doar la protocolul arborării și folosirii steagurilor aprobate, dar nu include și posibilitatea interzicerii drapelelor neaprobate. Astfel, dacă o unitate teritorială arborează un steag neaprobat, prefectul nu poate da nicio sancțiune.

Legea nr. 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii

După art. 4 se va introduce un nou articol, art. 4¹, cu următorul cuprins:

“(1) Arborarea și folosirea steagurilor în propriul teritoriu administrativ a altor unități administrativ-teritoriale este interzisă.

(2) Arborarea și folosirea steagurilor neaprobate conform legii, în unități administrativ-teritoriale, sunt interzise.

Art. 5

“(1) Nerespectarea prevederilor prezentei legi, cu excepția prevederilor art. 4¹, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

(1¹) Nerespectarea prevederilor art. 4¹ din prezenta lege, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, dacă nu a fost săvârșită în condiții care ar putea întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni”.

Proiectul va fi dezbătut mai întâi la Senat, care este prima cameră sesizată.

Ai nevoie de Legea nr. 141/2015? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here