Toate companiile din mediul de afaceri, care vor angaja șomeri și persoane asistate social vor primi 500 de euro pe luna pentru fiecare angajat, conform unui proiect de ordonanță de urgență care prevede dublarea subvențiilor acordate angajatorilor, proiect care se află pe circuitul de avizare la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Justiției.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, la Guvern, că instituția pe care o conduce va merge de acum încolo pe o altă viziune – “aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă dar nu vor să o facă, motiv pentru care ne-am gândit ca să îi sprijinim pe toți cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare”, a susținut ministrul într-o declarație de presă în cadrul căreia a prezentat noul proiect.

382109078-Prezentare-Ref-Stimularea-Angajarii-Tinerilor-Absolventilor-Si-Somerilor-page-005

Conform proiectului, angajatorii vor primi lunar, de la stat, 2.250 lei, echivalentul a 500 euro, pentru fiecare angajat din categoria șomerilor sau asistaților social, pentru o perioadă de până la 5 ani.

Sumele vor fi oferite şi pentru angajarea de absolvenți de orice fel de formă de învățământ – școli profesionale, gimnazial, liceal, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârsta, stagiari, absolvenți de studii superioare, persoane cu handicap și persoane care se află în prag de pensionare, a mai declarat ministrul Muncii.

Valoarea netă a subvenției va fi acordată pentru:

  • şomerii de lungă durată, șomerii unici susținători, șomeri cu vârsta de peste 45 de ani (sau cu maxim 5 ani până la pensie);
  • persoanele cu handicap;
  • tinerii NEET, tinerii marginalizați;
  • ucenici, stagiari, absolvenți.

De asemenea, pe lângă impactul pozitiv pe piața muncii, creșterea subvențiilor oferite angajatorilor reprezintă, practic, o dublare față de nivelul anului 2017, conform datelor oficiale. Potrivit INS, numărul şomerilor estimat pentru luna aprilie a anului 2018 a fost de 411.000 de persoane, în creștere față de luna precedentă, când a fost de 404.000 persoane, dar în scădere față de aceeaşi lună a anului anterior (445.00 de persoane).

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă va acorda subvențiile angajatorilor și va demara și campanii de informare pentru tot mediul de afaceri.

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Intentia este buna dar ei nu spun si partile proaste,una este ca acesti bani in general se dau in limita bugetului alocat.Spre exemplu si in legea care era pana acum se dadeau teoretic 900 lei dar cand iti faceai un plan si te duceai la ei sa-ti dea bani iti spuneau ca s-au epuizat fondurile alocate .Similar cum erau si cu medicamentele compensate,daca nu te duceai in primele zile …pa compensate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here