Ministerul Mediului finanțează cu câte 450.000 de lei fiecare proiect de educare și conștientizare a publicului în privința gestionării deșeurilor. ONG-urile, instituțiile de învățământ, persoanele juridice sau PFA-uri care vor să organizeze astfel de campanii de promovare a măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru colectarea corectă a gunoaielor, vor primi bani de la stat pentru materialele folosite.

Proiectul programului este supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului timp de zece zile, până la data de 27 martie, interval în care se așteaptă sugestii și propuneri.

Conform programului, sunt solicitanţi eligibili organizaţiile neguvernamentale, unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziunile administrativ – teritoriale ale acestora, și unitățile și instituțiile de învățământ.

Cheltuielile care vor fi decontate sunt:

 • consumabile
 • editarea materiale tipărite cu conținut educativ
 • materiale inscripționate (pixuri, şepci, agende, tricouri, rucsacuri, hanorace, etc.)
 • materiale audio-vizuale și aparatura necesară: video/retroproiector, laptop, ecran de proiecție, tablă interactivă, flipchart, camera video, aparat foto
 • panouri cu conținut educativ
 • achiziţionarea de materiale necesare desfăşurării activităţilor de igienizare şi ecologizare a spaţiilor verzi în scop educativ: mănuşi de unică folosinţă, saci menajeri, cizme de cauciuc, echipament de protecţie, de exemplu şorţ, salopetă, unelte agricole necesare activităţii de igienizare şi ecologizare

De asemenea, pentru solicitanții care organizează tabere sau excursii, se pot deconta cheltuielile cu instruirea (instructori, profesori), transportul, cazarea, taxa de campare, consumabilele (corturi, saci de dormit, etc.), în limita a a 150 lei/zi/participant. Pentru elevi, studenți sau preșcolari sunt eligibile și cheltuielile cu masa la astfel de evenimente.

Ghidulul de finanţare conține, de asemenea, condițiile de înscriere în program, actele necesare pentru finanțarea campaniilor și modalitățile de contestare sau de refuz a acestor condiții. Finanțarea va fi nerambursabilă, asigurată din Fondul pentru mediu a proiectelor vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind gestionarea deșeurilor.

comentarii

1 COMENTARIU

 1. buna ziua,
  As dori detalii despre proiect, mai exact unde anume gasesc acest proiect pe pagina ministerului mediului,( link-ul daca se poate direct catre proiect) am cautat si nu am gasit nici un proiect actual.
  Cu stima,
  Gabriela Simion

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here