Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi 30 septembrie 2021 este termenul limită de depunere a ”Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA – aferente perioadei de raportare precedente”.

Potrivit ANAF, perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 322 din Legea nr.227/2015. Obligativitatea depunerii Formularul 394 o au urmãtoarele categorii de contribuabili:

  • Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 316 din Codul fiscal, pentru livrãrile de bunuri/prestãrile de servicii taxabile în România pentru care persoana obligatã la plata taxei este furnizorul/prestatorul conform art. 307 alin. (1) sau (7) din Codul fiscal sau beneficiarul conform art. 331 din Codul fiscal;
  • Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România conform art. 316 din Codul fiscal, care realizeazã achiziții de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrãrii/prestãrii este în România conform art. 275, respectiv art. 278 din Codul fiscal, inclusiv achizițiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA conform art. 307 alin. (2), (3), (5) și (6) și art. 331 din Codul fiscal, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.

Baza legalã: OPANAF nr. 3769/2015 privind declararea livrãrilor/prestãrilor și achizițiilor efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA și pentru aprobarea modelului și conținutului declarației informative privind livrãrile/prestãrile și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here