Şi pentru acest început de săptămâna subiectele principale dezbătute în mass-media vizează, în primul rând, situaţia economică, accentul fiind pus pe evenimentele din Cipru. Capital.ro anunţă încheierea unui acord final, în cursul nopţii de duminică spre luni, cu privire la planul de salvare pentru acest stat. Ciprul a acceptat cererile creditorilor internaţionali în schimbul unui pachet de asistenţă financiară de 10 miliarde de euro, conform acordului dintre liderii ciprioţi şi reprezentanţii UE, ai BCE şi ai FMI, a doua mare bancă a ţării, Cyprus Popular Bank, urmând să fie închisă.

Un alt subiect, ceva mai „autohton”, este dezbătut de dailybusiness.ro şi vizează reducerea TVA-ului la pâine la 9%, de la 1 iulie 2013, pentru  o perioadă de 6 luni. Prin această măsură fiscală „experimentală” a Guvernului, autorităţile vor să afle dacă reducerea taxelor se va transpune în ieftinirea produselor şi diminuarea evaziunii fiscale, în cazul unei reuşite preţul pâinii urmând să scadă cu 30-40%.

Începem dimineaţa şi cu o avertizare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol, semn că nici vremea nu ţine cu noi, ci mai mult cu virozele şi coplata, ANM atenţionând că din această seară (25 martie, ora 20:00), până mâine dimineaţă (26 martie, ora 04:00), în judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov – inclusiv municipiul Bucureşti – precum şi în nordul judeţelor Olt, Teleorman şi Giurgiu, va ninge local abundent, viteza vântului va depăşi la rafală 70 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită şi troienită, potrivit mediafax.ro.

Pe aceeaşi notă a vremii ne-primăvăratice, în urmă cu puţin timp, Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va organiza o videoconferinţă pe tema prevenirii efectelor vremii nefavorabile, pentru a nu se ajunge în situaţia din Ungaria sau Ucraina, titrează agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here