19 Ianuarie, 2020

21 octombrie: Rată mare a creditelor neperformante, dobânzi infime la bănci, harta clădirilor cu risc seismic

LegeStart.ro vă prezintă cele mai importante subiecte din presă din această dimineaţă.

Capital prezintă informaţii dintr-un raport al Fondului Monetar Internaţional conform căruia România are cea mai mare rată a creditelor neperformante din regiune. Potrivit sursei citate, rata României are o rată a creditelor neperformante mai mare decât Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Croaţia, Lituania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Letonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Polonia, Belarus, Turcia şi Estonia.

Ziarul Financiar scrie despre reducerea semnificativă a dobânzilor la depozitele în lei. Clienţii care ar vrea să depună acum la bancă 5000 de lei s-ar alege în trei luni de zile cu o dobândă care variază între 26 şi 56 de lei.

Gândul a întocmit o hartă pe oraşe a clădirilor care riscă să se prăbuşească în cazul unui cutremur care trece de 7 grade pe scara Richter. Informaţiile prezentate în articol arată că cele mai expuse oraşe în cazul unui cutremur major sunt Bucureşti, Focşani, Ploieşti şi Buzău.

Mediafax notează că numărul firmelor intrate în insolvenţă în primele nouă luni ale anului (în toată ţara) a crescut cu aproape 6%. Totodată, numărul de insolvenţe din luna trecută este mai mare decât cel din august.

Fara comentarii

Scrie un comentariu