Bugetarii vor beneficia de o mini-vacanţă prelungită, după ce Guvernul a adoptat în urmă cu puţin timp un act normativ prin care declară ziua de 2 iunie (vineri) zi liberă în sectorul public, pentru a lega cele două sărbători libere legale – Ziua Copilului şi Rusaliile.

Potrivit Executivului, ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017.

ATENŢIE!  2 iunie 2017 nu este considerată zi nelucrătoare pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie 2017.

Potrivit art. 139 alin. 1 din Codul muncii, zilele de sărbătoare legală care au mai rămas în acest an  şi în care nu se lucrează sunt:

  • 1 iunie (joi), Ziua Copilului;
  • 4 iunie (duminică) şi 5 iunie (luni), prima şi a doua zi de Rusalii;
  • 15 august (marţi), Adormirea Maicii Domnului ;
  • 30 noiembrie (joi), Sfântul Apostol Andrei;
  • 1 decembrie (vineri), Ziua Naţională a României;
  • 25 decembrie (luni) şi 26 decembrie (marţi), prima şi a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Ai nevoie de Codul Muncii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here