Începem dimineaţa cu un val de informaţii ale căror atribute le lăsăm la latitudinea dumneavoastră – bune sau mai puţin bune. Cert este faptul că, din nou, apar în discuţie taxe. Premierul Victor Ponta a declarat, în cursul zilei de ieri, că taxa de cogenerare inclusă în factura de energie electrică va fi scoasă, discuţii cu ministrul delegat pentru Energie fiind deja purtate în acest sens, potrivit Mediafax. ro.

Rămânem pe teritoriul taxelor, de data aceasta însă ceva mai controversate, respectiv noua taxă auto. Peste 13.000 de români au semnat o petiţie online pentru anularea timbrului de mediu, taxa auto pe care toţi cei care vor să îşi înmatriculeze o maşină sunt obligaţi să o plătească, informează dailybusiness.ro.

Nu la taxe, dar despre modificări, Capital.ro atrage atenţia asupra unor schimbări propuse în cadrul proiectului Strategiei Naţionale pentru Siguranţa Rutieră, printre care se numără şi interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar. Pentru a afla mai multe despre proiectul Ministerului Transporturilor, îţi recomandăm şi articolul Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră 2013-2020, lansată în dezbatere publică. Ce obiective sunt propuse?

Încheiem informarea din această dimineaţă cu un titlu de interes în domeniul financiar – cotaţia aurului îşi revine uşor, după cea mai mare scădere începând din anii ’80, titrează zf.ro. Preţul unciei de aur şi-a revenit uşor în tranzacţiile electronice derulate marţi, după scăderea puternică înregistrată luni, de 9,3%, cel mai puternic declin pe parcursul unei zile începând cel puţin din anii ’80. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here