Începem ziua şi săptămâna cu o informaţie din domeniul juridic referitoare la mult-aşteptata şi comentata numire a unui nou Ministru al Justiţiei. Mediafax.ro anunţă că Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, ceremonia de învestire a a acestuia urmând să aibă loc astăzi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

În economie, prognozele nu sunt deloc îmbucurătoare – un sfert de economie este în insolvenţă. Pierderile generate de companiile în insolvență la nivelul lui 2012 au ajuns la 19% din PIB, numărul dosarelor noi fiind în creștere de la an la an, titrează Capital.ro.

Şi pentru că banii trebuie, totuşi, scoşi de undeva, dailybussines.ro informează că statul român vrea să împrumute 300 de milioane lei de la bănci. Trezoreria va derula în cursul acestei zile o licitaţie de obligaţiuni pe şapte ani, prin care statul speră să obţină 300 de milioane de lei, de la băncile prezente pe piaţa locală.

Încheiem  cu o ştire la nivel internaţional – Grecia a ajuns la un acord cu reprezentanţii UE, BCE şi FMI pentru deblocarea următoarei tranşe de 8,8 miliarde de euro din pachetul de asistenţă financiară, potrivit declaraţiilor ministrului elen de finanţe, Yiannis Stournaras, potrivit Agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here