Nu se poate să nu avem teme de gândire pentru acest week-end, iar în cazul suntem lipsiţi de inspiraţie, evenimentele din ţară pot fi o sursă mai mult decât generoasă.

Şi la ce altceva să medităm decât la noi taxe! Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că taxa de solidaritate de 10% ar fi fost aplicabilă tuturor celor care primesc salarii şi pensii de la buget mai mari de 1.000 de euro, el arătând că în România există aproximativ 6.000 de astfel de pensii, potrivit Mediafax.ro. Momentan însă, mingea (sau proiectul introducerii acestei taxe) se aruncă dintr-o parte în alta, rămânând de văzut ce se alege şi de această propunere.

Tot la capitolul bani şi dureri de cap (sau de dinţi, în cazul de faţă), Ministerul Sănătăţii răspunde la protestul iniţiat de Colegiul Medicilor Dentişti din România privind sistarea alocării de fonduri la nivel naţional pentru asigurarea asistenţei stomatologice în sistemul public de asigurări de sănătate. Astfel, MS a anunţat că va „încerca” alocarea mai multor bani şi pentru programele din domeniul stomatologiei, titrează Agerpres.ro.

Continuăm seria „Furturi” şi vedem că numărul furturilor din locuinţe a crescut cu 34% din 2012, conform bilanţului realizat de Poliţia Capitalei, cele mai multe fiind realizate prin escaladare sau prin deschiderea uşilor neasigurate. Capital.ro prezintă şi tipurile de asigurări care oferă despăgubiri în aceste cazuri.

Dacă tot ne-am centrat pe subiecte mai mult sau mai puţin financiare, încheiem „răsfoirea” paginilor de presă on-line cu prezentarea evoluţiei cursului de schimb valutar în această dimineaţă. Ziarul Financiar anunţă că Banca Naţională a României (BNR) înregistrează un curs de referinţă de 4,3924 lei/euro, cu 0,37 bani mai mare faţă de nivelul anterior. În sesiunea de miercuri, rata de referinţă a fost de 4,3887 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel din ultima lună.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here