Un proiect de lege care prevede că elevii din învățământul primar și gimnazial vor avea parte de cursuri de educație antreprenorială a fost adoptat, luni, de Senat, în calitate de cameră decizională.

Prin proiect se mai propun şi programe de educație juridică.

Astfel, legea educaţiei naţionale nr.1/2011 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea 1, nr.18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează cupă cum urmează:

  • Articolul 68 litera f) se completează şi va avea următorul cuprins: ”f) competenţe antreprenoriale şi financiare;”
  • Articolul 344 alin.(l) lit.c) pct.(iv) se modifică şi va avea următorul cuprins: ”(iv) programe de educaţie antreprenorială şi financiară;”

În termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Ministerul Educaţiei va elabora programa şcolară conform prevederilor. Prezenta lege se aplică începând cu următorul an şcolar publicării ei în Monitorul Oficial al României.

Potrivit expunerii de motive, stimularea educaţiei antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume. Orice elev trebuie să cunoscă la finalul celor 12 clase care este diferenţa dintre un activ şi un pasiv, cum funcţionează creditele (creditul ipotecar, creditul de nevoi personale, leasingul), care este diferenţa dintre un card de credit şi un card de debit, ce înseamnă un IFN şi cum funcţionează creditele acordate pe termen scurt.

De asemenea, elevii ar trebui să cunoască care este importanţa economisirii, alături de câteva elemente de bază cu privire la modul în care se poate investi pe bursă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here