Premierul Ludovic Orban, a anunţat astăzi, 10 august, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Starea de alertă în vigoare, expiră la finalul acestei săptămâni.

„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus Orban.

Şefului executivului a mai precizat că vor analiza solicitările privind continuarea unor activităţi în această perioadă dar şi că nu are în vedere impunerea unor noi restricții.

„Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm”, a mai subliniat Orban.

El a indicat că se ia în calcul o altă soluţie pentru terase dacă lucrurile se vor ameliora.

După două luni de stare de urgenţă, România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai. Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here