Ludovic Orban a declarat, astăzi, 6 august, că un părinte va putea beneficia de concediu plătit de 75 % din salariul său, în cazul suspendării cursurilor, odată cu începerea noului an școlar. Această măsura însă va depinde de situația epidemiologică din fiecare localitate.

„Pe perioada in care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un  fel de concediu, plătindu-i-se 75 % din salariul său. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară, măsura, in schimb, va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate,  ea nu va fi o măsură generală așa cum a fost, pentru că măsura suspendării cursurilor a fost o măsură generală.

Va fi o măsură locală. Dacă într-o școală avem cazuri și se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte va primi aceeași formă de sprijin de 75 la sută,” a declarat premierul Ludovic Orban.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here