Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile deschise, în tot județul Cluj. Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Măsura intră în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, 8 august, de la miezul nopții.

„CJSU a decis în această seara ca începând cu data de 8 august 2020, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios. Orarul de aplicabilitate este 0-24, pe toată durata stării de alertă”, a transmis prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, citat de Monitorul de Cluj.

Potrivit sursei citate, în 15 august va fi hramul Mănăstirii Nicula, Adormirea Maicii Domnului, cu prilejul căruia an de an sute de credincioși merg în pelerinaj la lăcașul sfânt să se roage, eveniment care a fost avut în vedere de autorități în luarea acestei decizii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here