Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, 27 iulie, că sunt analizate mai multe măsuri, printre care – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi dar şi posibilitatea de a impune purtarea măștii în spațiile aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber.

Premierul s-a referit la „respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a declarat premierul.

„De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a mai adăugat premierul.

Premierul Ludovic Orban a mai menţionat că se încearcă să fie luate măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire şi că nu se dorește a se lua măsuri cu impact negativ asupra țării, că se va face evaluare pe fiecare localitate, iar acolo unde este risc crescut, se va lua măsura carantinării.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here