Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, pentru o perioadă de 30 zile, a fost publicată joi în Monitorul Oficial. 

Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar nici cu măsuri noi de relaxare. Astfel, se menţin măsurile de până la 17 iulie. Purtarea măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă rămâne obligatorie. De asemenea,  Instituţiile şi autorităţile publice, operatorii economici şi profesioniştiii sunt obligaţi să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori.

Pentru încălcarea măsurilor luate pe durata stării de alertă, sunt prevăzute amenzi în Legea nr. 55 /2020.

În nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România pentru încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here