Guvernul a aprobat miercuri, 15 iulie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile în care reia restricţiile menţinute prin HG nr. 394/2020 şi Legea nr. 55 /2020.

“Începând cu data de 17 iulie 2020, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg
teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 410 din 18 mai 2020, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 515 din 16 iunie 2020, cu modificările și completările ulterioare”, prevede hotărârea adoptată.

Astfel, după 17 iulie 2020, se menţin următoarele restricţii:

  • Purtarea măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă rămâne obligatorie.
  •  Instituţiile şi autorităţile publice, operatorii economici şi profesioniştiii sunt obligaţi să asigure, la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori.
  • Sunt interzise evenimentele private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  •  Sunt interzise evenimentele private în spaţii deschise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Este interzisă circulaţiei persoanelor în interiorul localităţilor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.
  • Restaurantele, hotelurile, motelurile, pensiunile, cafenelele şi alte localuri publice, din interiorul clădirilor rămân închise.
  •  Activitatea în creşe, grădiniţe şi afterschool-uri, pe perioada vacanţei de vară este permisă numai cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului muncii şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here