Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor au fost anunţate astăzi în cadrul unei declaraţii susținute Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin Catană.

Potrivit declaraţiilor, noile reglementări simplifică procesulde înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor. Toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar”, a spus Vela într-o declarație de presă.

Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul, a spus Vela.

În mod digital se vor face și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare

De asemenea, producătorii pot obține o autorizație de circulație pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor.

Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor – Declarații susținute de domnul Ion Marcel VELA, chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin CATANĂ.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 9 iulie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here