Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, 8 iulie, legea de organizare a alegerilor  locale pe 27 septembrie. Legea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Decizia a fost luată cu de voturi 253”pentru”, două voturi ”împotrivă” și 36 abțineri.

Au fost introduse două amenendamente. În primul rând partidele vor putea folosi banii din subvenția primită de la stat pentru campania electorală şi în al doilea rând, partidele care nu au grupuri parlamentare în ambele camere vor putea avea reprezentanți în secțiile de vot.

Perioada electorală va începe cel mai târziu în 29 iulie,iar pe 2 august va fi constituit Biroul Electoral Central.

Campania electorală va începe în 28 august și se va încheia în 26 septembrie, ora 7.00. 18 august va fi data data de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.

Perioada de depunere a candidaturilor urmează să se încheie în 18 august, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here